Asukabu!

 
asukabu_learnstocktrading.png
 

Misi kami adalah untuk bersama-sama meningkatkan tahap ilmu kewangan masyarakat malaysia!

 

Selain daripada berjimat-cermat dan meningkatkan duit simpanan, jikalau adanya duit tambahan, ramai orang yang memberikan nasihat supaya:

"kalau ada duit lebih,
buatlah pelaburan saham!"

Walaupun ramai kita sering mendengar nasihat sebegitu, sebenarnya majoriti daripada kalangan masyarakat Malaysia tidak tahu cara-cara untuk bermain saham. Sudah pasti banyak sumber-sumber pendidikan yang terdapat secara offlineonline pada hari ini! Namun begitu, kebanyakan sumber-sumber rujukan tersebut terlalu kompleks dan susah difahami oleh mereka yang baru sahaja ingin mendapatkan ilmu asas mengenai pelaburan saham. Oleh begitu, kami telah merekakan app Asukabu! bagi membantu pelajar-pelajar menangani masalah ini!


ASUKABU!

Aplikasi kewangan & pendidikan percuma

Asukabu! ialah aplikasi percuma direkakan khas bagi orang Malaysia yang ingin belajar cara bermain saham dan membuat pelaburan saham! Melalui Asukabu!, para pengguna boleh berlatih membuat ramalan harga saham sambil mendapatkan ilmu asas tentang pelaburan saham melalui silibus yang disediakan di dalam aplikasi. Pengguna juga boleh belajar tentang syarikat-syarikat tersenarai di pasaran saham Malaysia di samping berinteraksi sesama pengguna lain! 

asukabu_stock_vote.png

Ramalkan harga saham pada hari esok!

Pada setiap hari, satu syarikat (yang tersenarai di pasaran saham Malaysia) akan dipilih oleh kami dan dipaparkan dalam app Asukabu!. Usahakanlah minda anda dan ramalkan sama ada harga saham syarikat tersebut akan naik atau turun pada hari keesokkannya!

 
stock_trivia_news.png

Maklumat penting syarikat dan pasaran, kesemuanya di dalam aplikasi!

Semua maklumat penting syarikat terpilih seperti pendapatan tahunan, CEO syarikat, prestasi saham bulanan dan berita terkini boleh diakses melalui app Asukabu!

trading_community.png

Belajar pelaburan saham daripada rakan-rakan pengguna lain!

Sebenarnya, terdapat pelbagai cara untuk meramalkan harga sesuatu saham. Begitu juga dengan cara-cara pelaburan saham. Melalui Asukabu!, pengguna dapat berinteraksi dengan pengguna lain dan belajar cara-cara unik meramalkan harga saham!

 

learn_stocks_beginner.png

Timba ilmu asas pelaburan saham!

Asukabu! School mempunyai silibus khas yang dibentuk bagi mengajar pelajar-pelajar baru tentang ilmu asa pelaburan saham. Belajar sedikit demi sedikit setiap hari sambil berlatih meramal harga saham! 


Ikuti kami di media sosial ya!


Hubungi kami!

Ada soalan atau komen? Hubungi kami melalui borang berikutnya.

Nama *
Nama